Verken Genk op je gemak met deze tips!

Voor de mensen die Genk nog niet kennen, je mist wat! Deze stad in Belgisch Limburg is dichterbij dan je denkt en vanuit Nederland makkelijk bereikbaar met de auto. Ben je op zoek naar een leuk dagje uit, een citytrip of een leuk weekendje weg, dan kan je Genk op het verlanglijstje zetten. Het is een charmante stad waar alles op loopafstand is en je kan genieten van het bourgondische leven met als voordeel dat je bij de zuiderburen met de Nederlandse taal je goed verstaanbaar kan maken. In deze blog lees je tips om deze leuke stad op je gemakje te verkennen.

Kom bepakt en bezakt

Omdat je Genk te voet prima kan verkennen is het makkelijk om alles wat je nodig hebt gewoon lekker mee te nemen. Als je van de C-mine naar het centrum gaat  kan je alles wat je mee wilt nemen bijvoorbeeld in een ouderwetse schooltas stoppen, vaak comfortabel te dragen en er past genoeg in om een dag mee door te komen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor rugtassen die je uitstekend de hele dag kan dragen zonder dat je er last van krijgt. Het is in ieder geval aan te raden om goed na te denken over de activiteiten die je de dag plant en de afstanden die je gaat lopen en welke tas daar goed bij past. Ben je van plan om te fotograferen dan is een tas met compartimenten voor een camera en lenzen handig.

Het hoeft niet te voet

Voor mensen die niet van wandelen houden of minder goed te voet zijn, bestaan er andere manieren om de stad te verkennen. Pak bijvoorbeeld de bus, er zijn verschillende buslijnen die je comfortabel door de stad kunnen vervoeren. Wat Genk ook goed geregeld heeft is het gedeelde vervoer. Je kan via één en dezelfde aanbieder een elektrische fiets gebruiken maar ook een elektrische auto, waar je de auto kan inleveren staan fietsen die je op dezelfde pas mee kunt nemen wanneer je met de fiets verder wilt of moet. De Blue-bike is een bekend fenomeen in de stad die je overal ziet, voor €2,50 per dag kan je de fiets op het station huren. Op deze manier kan je een groter deel van de stad en de omgeving verkennen op een ontspannen manier.

Ga lekker shoppen

Genk is een heerlijk stad om lekker een dagje te shoppen. Het centrum biedt een verscheidenheid aan winkels en boutiques waar je lekker kunt rondslenteren en waar voor elke smaak wat wils is. Sluit je shopdag af met een lekker hapje of drankje, daarvoor kan je goed terecht in de Vennestraat, Stalenstraat en Hoevenzavellaan. Je zal zien dat je hier voor een zo mooi geheten multiculinaire ervaring in de juiste buurt terecht bent gekomen. Heb je na het eten nog zin in een drankje dan is een bezoek aan een lokaal café met een speciaal Belgisch bier of lekker wijntje een relaxte afsluiting van een mooie dag. Zoals je kunt lezen is Genk een echte aanrader en vooral voor de Nederlander in het zuiden van het land goed te doen voor een dagje uit.