Het weer in Genk

Over het algemeen heeft Genk, gelegen in de provincie Limburg in België, een gematigd maritiem klimaat met milde temperaturen gedurende het hele jaar. Hier zijn enkele kenmerken van het klimaat in Genk

Houd er rekening mee dat het weer overal ter wereld kan variëren van jaar tot jaar, dus het is altijd een goed idee om een actuele weersvoorspelling te raadplegen als je specifieke informatie nodig hebt voor een bezoek aan Genk. Over het algemeen kun je echter verwachten dat Genk een aangenaam klimaat heeft met seizoensgebonden variaties in temperatuur en neerslag.

Buienradar Genk

Voor actuele weersinformatie, inclusief een buienradar voor Genk, raden wij je aan om een betrouwbare weerwebsite of -app te raadplegen, zoals het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) of populaire weerapps zoals AccuWeather, Weather.com of Buienradar.nl. Deze bronnen kunnen je voorzien van de meest recente en nauwkeurige weersvoorspellingen en radarbeelden voor Genk en de omliggende regio.

Alles over Genk

Weer Genk 14 dagen

Een 14-daags weerbericht kan erg handig zijn voor mensen die naar Genk gaan. Een 14-daags weerbericht kan mensen helpen om hun vakantie beter te plannen door hen inzicht te geven in de weersverwachtingen voor de komende twee weken. Zo kunnen ze zich beter voorbereiden op eventuele regen of extreme hitte en weten ze precies wanneer ze de beste kans hebben op mooi weer om naar het strand te gaan of andere activiteiten te ondernemen. Bovendien kan een 14-daags weerbericht ook nuttig zijn voor mensen die in Genk wonen of er regelmatig naartoe gaan, zodat ze zich kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden en hun dagelijkse activiteiten kunnen plannen. Kortom, een 14-daags weerbericht biedt nuttige informatie en kan het plannen van een vakantie of het leven in Genk aanzienlijk vergemakkelijken.

Weersverwachting Genk

Het klimaat in Genk, gelegen in de provincie Limburg in België, wordt over het algemeen gekenmerkt als een gematigd maritiem klimaat. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van het klimaat in Genk:

 1. Gemiddelde Temperaturen:

  • Zomer (juni-augustus): De zomers in Genk zijn over het algemeen warm maar niet extreem heet. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen meestal tussen 20°C en 25°C, hoewel warmere dagen mogelijk zijn.
  • Winter (december-februari): De winters zijn mild, met gemiddelde minimumtemperaturen rond het vriespunt en maximumtemperaturen die meestal variëren van 2°C tot 6°C.
 2. Neerslag:

  • Genk ontvangt gedurende het hele jaar neerslag, met een redelijk gelijkmatige verdeling over de seizoenen. De natste maanden zijn meestal augustus en oktober.
 3. Sneeuwval:

  • Sneeuwval in Genk is mogelijk tijdens de wintermaanden, maar de hoeveelheid sneeuw is over het algemeen beperkt en blijft meestal niet lang liggen.
 4. Zonneschijn:

  • De zomermaanden kunnen behoorlijk zonnig zijn, terwijl de winters over het algemeen meer bewolkt zijn.

Het gematigde klimaat van Genk maakt het tot een aangename bestemming voor bezoekers gedurende het hele jaar. Het is echter altijd raadzaam om actuele weersvoorspellingen te raadplegen als je van plan bent om naar Genk te reizen, omdat het weer kan variëren van jaar tot jaar. Over het algemeen kun je verwachten dat Genk een milde tot warme zomer heeft en een relatief milde winter met neerslag gedurende het hele jaar.

Weer Genk per maand

Weer Genk
Januari

0° tot 5°

Weer Genk
Februari

0° tot 6°

Weer Genk
Maart

2° tot 9°

Weer Genk
April

4° tot 13°

Weer Genk
Mei

8° tot 18°

Weer Genk
Juni

11° tot 21°

Weer Genk
Juli

13° tot 23°

Weer Genk Augustus

12° tot 23°

Weer Genk September

10° tot 20°

Weer Genk
Oktober

7° tot 15°

Weer Genk November

3° tot 9°

Weer Genk December

2° tot 6°