Bokrijk Genk

Bokrijk is een levendig openluchtmuseum, met een grote speeltuin en andere activiteiten voor jong en oud. Het museum brengt de geschiedenis en tradities van Vlaanderen tot leven. Dit unieke domein biedt bezoekers de kans om terug in de tijd te stappen en authentieke ervaringen op te doen. Daarnaast herbergt Bokrijk uitgestrekte vijvers en groene natuurgebieden die perfect zijn voor ontspannende wandelingen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, of gewoon wilt genieten van de natuur, Bokrijk biedt een veelzijdige en boeiende ervaring voor alle leeftijden.

Openluchtmuseum Bokrijk

Wat Bokrijk echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de geschiedenis tot leven te zien komen. Tijdens een bezoek aan het openluchtmuseum kunnen bezoekers getuige zijn van ambachtslieden die traditionele vaardigheden demonstreren, zoals houtbewerking, smeden en mandenvlechten. Deze interactieve ervaringen bieden een uniek inzicht in de ambachtelijke kunsten die een essentieel onderdeel waren van het dagelijks leven in het verleden.

Speeltuin van Bokrijk

Bokrijk is ook een geweldige bestemming voor gezinnen. De kinderboerderij biedt jonge bezoekers de kans om kennis te maken met verschillende boerderijdieren en te leren over het belang van landbouw. Daarnaast kunnen kinderen zich uitleven in de speeltuin, waar avontuurlijke klimtoestellen en speelstructuren zorgen voor uren speelplezier.

Adresgegevens

Bokrijklaan 1
3600
Genk

Telefoon

+32 11 26 53 00

Overige activeiten in Bokrijk

Bokrijk biedt hiernaast ook schitterende wandelpaden, fietspaden en andere verschillende routes die bezoekers door de omliggende natuur leiden. Geniet van een ontspannen wandeling langs vijvers en groene velden, omringd door de rust en sereniteit van het domein. De combinatie van cultureel erfgoed en natuur maakt Bokrijk een veelzijdige bestemming voor alle leeftijden. Je kunt ook nog vissen in Bokrijk en meedoen aan overige activiteiten. Er is in Bokrijk dus heel veel te doen!

Winterlicht in Bokrijk

Tijdens de wintermaanden transformeert Bokrijk in een betoverende en sfeervolle bestemming met het evenement “Winterlicht”. Bezoekers worden verwelkomd door een magische ambiance, waarin de historische gebouwen en het idyllische landschap worden verlicht door duizenden fonkelende lichtjes. Winterlicht brengt de gezellige warmte van het seizoen naar voren met knisperende vuurkorven, winterse lekkernijen en betoverende muziek. Speciale activiteiten, zoals ambachtelijke demonstraties en verhalenvertellers, dragen bij aan de unieke winterervaring.

Tickets voor Bokrijk

Voor degenen die Bokrijk slechts voor een dag willen verkennen, biedt het museum flexibele ticketopties. Bezoekers kunnen online tickets kopen voor een specifieke dag en genieten van toegang tot alle facetten van het openluchtmuseum. Bokrijk verwelkomt individuele bezoekers, gezinnen en groepen, waardoor het de ideale bestemming is voor een educatief en plezierig dagje uit. De tickets zijn eenvoudig te verkrijgen via de officiële website of ter plaatse bij de ingang.

Abonnement voor Bokrijk

Voor degenen die zich willen onderdompelen in de charme van Bokrijk gedurende het hele jaar, biedt het Bokrijk abonnement de perfecte oplossing. Met dit jaarabonnement krijgen bezoekers onbeperkte toegang tot het openluchtmuseum en genieten ze van exclusieve voordelen, zoals korting op evenementen, speciale rondleidingen en gratis toegang tot andere deelnemende musea. Het abonnement is ideaal voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur die regelmatig willen genieten van alles wat Bokrijk te bieden heeft.

Bokrijk openingstijden

Om optimaal van de Bokrijk-ervaring te genieten, is het essentieel op de hoogte te zijn van de openingsuren. Het openluchtmuseum hanteert doorgaans reguliere openingsuren, maar deze kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en specifieke evenementen. Bezoekers kunnen de actuele openingsuren raadplegen op de officiële website van Bokrijk of contact opnemen met de klantenservice. Zo kunnen ze hun bezoek plannen en zeker zijn van een naadloze en boeiende ervaring in dit historische en culturele juweeltje in Genk.