Vurige Vijvers in Genk

Vurige Vijvers, gehouden in het prachtige Molenvijverpark, transformeert de serene vijvers in een magische wereld van kleur en licht. Het evenement, dat zijn oorsprong vond in 2006, is uitgegroeid tot een van de meest geliefde tradities van de stad Genk. Elke editie brengt nieuwe elementen en verrassingen, waardoor het telkens weer een unieke ervaring is.

Molenvijverpark
Stadsplein 1, 3600 Genk.

Evenement Vurige Vijvers in Genk

Het hoogtepunt van Vurige Vijvers is ongetwijfeld de adembenemende combinatie van licht- en watershows. Kunstenaars en ontwerpers uit de hele wereld komen samen om spectaculaire installaties te creëren die de vijvers transformeren tot levende schilderijen van licht. De reflectie van deze kunstwerken op het kalme wateroppervlak zorgt voor een betoverend schouwspel dat bezoekers in verwondering achterlaat. Naast de visuele pracht biedt Vurige Vijvers ook een rijke culturele ervaring. Muziek, dans en theater vullen de avondlucht terwijl bezoekers zich onderdompelen in de betoverende sfeer.

Vurige Vijvers

Adres: Molenvijverpark
Stadsplein 1, 3600 Genk.

Datum Vurige Vijvers 2023:
30 oktober t/m 3 november

Datum Vurige Vijvers 2024:
Nog niet bekend

Vurige Vijvers Genk 2024

Ook in 2024 zal Vurige Vijvers plaatsvinden in Genk. In 2023 was dit van 30 oktober tot 3 november. Vurige Vijvers Genk is niet alleen een jaarlijks terugkerend spektakel; het heeft ook een blijvende impact op de stad zelf. Het bevordert het toerisme, trekt kunstliefhebbers aan en versterkt de gemeenschapsbanden. Bovendien fungeert het als een platform voor lokale en internationale kunstenaars om hun creativiteit te uiten en te delen met een breed publiek.

In een wereld waarin de dagen vaak gevuld zijn met drukte en routine, biedt Vurige Vijvers Genk een welkome ontsnapping. Het is een gelegenheid om te genieten van de schoonheid van kunst en natuur, verpakt in een betoverend schouwspel van licht en water. Of je nu een fervent kunstliefhebber bent, een gezellige avond wilt doorbrengen met vrienden, of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, Vurige Vijvers Genk is een niet te missen evenement dat de zintuigen prikkelt en de geest verrijkt.