10x mooiste bezienswaardigheden Genk

Genk is een stad vol charme en diversiteit, met tal van bezienswaardigheden die bezoekers aantrekken. Hier zijn 10 van de mooiste bezienswaardigheden in Genk:

1. C-mine

Dit voormalige mijncomplex is omgebouwd tot een cultureel centrum en herbergt onder andere het C-Mine Genk, een kunstencentrum met tentoonstellingen en voorstellingen, en het Euroscoop Genk, een moderne bioscoop.

2. Nationaal Park Hoge Kempen

Dit uitgestrekte nationale park biedt prachtige natuurlijke schoonheid, met bossen, heidevelden en vijvers. Het is ideaal om te wandelen, fietsen en genieten van de buitenlucht.

3. Bokrijk Openluchtmuseum

Bokrijk museum toont historische gebouwen, dorpen en boerderijen uit de regio, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van het verleden van Belgiƫ.. Het is ideaal om te wandelen, fietsen en genieten van de buitenlucht.

4. Thor Park

Dit voormalige mijnterrein is omgevormd tot een modern technologiepark. Het biedt interessante architectuur, groene ruimtes en het EnergyVille-onderzoekscentrum.

5. Stadscentrum van Genk

Het centrum van Genk heeft gezellige pleinen, winkelstraten, restaurants en terrasjes. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer.

6. Cycling Terminal

Genk staat bekend om zijn fietsvriendelijke infrastructuur en de Cycling Terminal is een geweldige plek om fietsen te huren en het uitgebreide fietsnetwerk van de stad te verkennen.

7. Hangar 58

Dit voormalige vliegtuighangar is omgetoverd tot een evenementenlocatie en herbergt regelmatig concerten, markten en andere culturele evenementen.

8. Sint-Martinuskerk

Deze prachtige kerk in neogotische stijl is een architectonisch juweel en een belangrijk religieus en historisch monument in de stad Genk.

9. Steenberg

De Steenberg is een kunstmatige heuvel die is gemaakt met mijnafval. Het biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is een unieke plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

10. Arboretum Bokrijk

Dit arboretum herbergt een uitgebreide collectie bomen en struiken uit de hele wereld. Het is een rustige plek om te wandelen en te genieten van de verscheidenheid aan plantensoorten.

Navigatie