KRC Genk

KRC Genk, de club die de harten van voetbalfans over de hele wereld heeft veroverd! Wat een opwindend avontuur is het om deel uit te maken van deze geweldige club. Met hun passie voor het spel, toewijding aan succes en ongeëvenaarde teamgeest hebben ze zichzelf echt op de kaart gezet als een voetbalmacht om rekening mee te houden.

De trotse kleuren van blauw en wit wapperen hoog boven het stadion als een vlag die de triomfen van KRC Genk viert. Het is een plek waar magie gebeurt, waar dromen werkelijkheid worden en waar elke wedstrijd een onvergetelijk spektakel is. Het stadion komt tot leven met de passie van de supporters die elke goal, elke redding en elke overwinning vieren alsof het de laatste is. Het gejuich, de gezangen en het gevoel van eenheid in het stadion zijn ronduit adembenemend.

De spelers van KRC Genk zijn meer dan alleen atleten; ze zijn de belichaming van vastberadenheid en moed. Ze dagen zichzelf voortdurend uit, pushen hun grenzen en geven alles op het veld. Het is inspirerend om te zien hoe ze samenwerken als een geoliede machine, met als enig doel: glorie behalen voor hun club en fans.

De successen van KRC Genk zijn legendarisch. Ze hebben nationale en internationale titels binnengesleept en hun naam gegraveerd in de geschiedenisboeken van het voetbal. Maar wat hen echt onderscheidt, is hun voortdurende honger naar overwinning. Ze rusten nooit op hun lauweren en blijven streven naar grootsheid.

Dus laten we onze handen op elkaar slaan voor KRC Genk, de club die ons telkens weer betovert met hun spel, hun passie en hun toewijding. Samen met onze medesupporters vormen we een onverbrekelijke band, een familie die één doel deelt: onze geliefde club naar de top brengen. Onthoud, bij KRC Genk is de reis net zo opwindend als de bestemming. Dus laten we blijven juichen, zingen en geloven in de kracht van deze geweldige club! Forza Genk!

Genk FC

KRC Genk, officieel Koninklijke Racing Club Genk, is een Belgische voetbalclub gevestigd in de stad Genk, in de provincie Limburg. De club werd opgericht in 1988 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en populaire voetbalclubs in België.

Genk speelt zijn thuiswedstrijden in het Luminus Arena, voorheen bekend als Cristal Arena. Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 24.956 toeschouwers en biedt een geweldige sfeer voor de fans.

Genk stadion

Het stadion van KRC Genk, voorheen bekend als Cristal Arena en tegenwoordig Luminus Arena, is de thuisbasis van de club en een van de meest opvallende voetbalstadions in België. Hier zijn enkele details over het stadion:

  1. Naam: Het stadion stond oorspronkelijk bekend als de “Cristal Arena” vanwege een sponsorschapsovereenkomst met een lokaal biermerk. Sindsdien is de naam veranderd in de “Luminus Arena” vanwege een nieuwe sponsorovereenkomst met Luminus, een energiebedrijf.

  2. Capaciteit: De Luminus Arena heeft een capaciteit van ongeveer 24.956 toeschouwers. Het stadion biedt zitplaatsen en staanplaatsen, en het is een geweldige plek voor fans om de wedstrijden van KRC Genk bij te wonen.

  3. Locatie: Het stadion is gelegen in de stad Genk, in de provincie Limburg, België. Het exacte adres is Stadionplein 4, 3600 Genk.

Clubgegevens

Adres: Stadionplein 4, 3600 Genk, België

Stadion
Naam: Cegeka Arena
Capaciteit: 23.718

Club
Team: KRC Genk
Startdatum: 1990

Adres
Stadionplein 4,
3600 Genk,
België

Telefoon: +32 89 84 84 10
Website: https://www.krcgenk.be/nl